Taxatie Informatie

Bij Taxatie Den Haag willen wij u graag zo volledig mogelijk op de hoogte stellen van waar wij ons precies mee bezig houden en wat er allemaal bij een taxatie komt kijken. Wij streven altijd naar helderheid en transparantie voor onze klanten en proberen u daarom zo goed mogelijk te informeren over hoe een taxatie precies in zijn werk gaat en wat onze rol daarin is. Onderstaand vind u een overzicht van alle taxatie informatie die wij belangrijk achten:

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een bepaling van de waarde van een woning, bedrijfspand of ander object. Een taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke en erkende taxateur die weet waar hij het over heeft. Het is belangrijk dat u een object laat taxeren wanneer u het bijvoorbeeld wilt verkopen of verzekeren. Meer informatie over wat een taxatie is.

Informatie over het taxatierapport

Een taxatierapport geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens van uw woning. Zo geeft het taxatierapport aan hoeveel een bepaalde woning waard is. Wanneer u bijvoorbeeld een huis wilt kopen of verkopen kan een taxatie ook handig zijn om beter over de prijs te kunnen onderhandelen.  Meer informatie over het taxatierapport.

Redenen voor een taxatie

Er zijn een meerdere redenen voor een taxatie te bedenken, waardoor u een taxateur nodig zou kunnen hebben. Als u een hypotheek afsluit of over sluit vraagt uw bank of andere financiële instelling om een taxatierapport. Ook bij het verhogen van uw hypotheek is een taxatie verplicht. Meer informatie over de redenen voor een taxatie.

Informatie over soorten taxaties

Er zijn meerdere soorten taxaties. Het is namelijk niet zo dat een taxateur alleen huizen taxeert. Er zijn taxaties van veel verschillende soorten objecten die uitgevoerd worden. Die taxaties worden uitgevoerd worden met veel verschillende doeleinden. Taxatie Den Haag richt zich uiteraard alleen op de taxatie van woonhuizen en bedrijfspanden. Meer informatie over de soorten taxaties.

Taxatie woonhuis

Een taxatierapport geeft aan hoeveel de woning dat u wilt kopen of wilt verkopen waard is. Het wordt uitgevoerd door een deskundige en erkende taxateur. Banken en hypotheekverstrekkers hebben een taxatierapport nodig om er zeker van te zijn dat de vastgestelde waarde van uw woning betrouwbaar is. Meer informatie over de taxatie van een woonhuis.

Taxatie bedrijfspand

Voor het maken van een kloppende balans van uw bedrijf is het essentieel om te weten wat de waarde van uw bedrijfspand is. Het rapport ‘Taxatie Bedrijfspand’ is in vele gevallen noodzakelijk of verstandig. In veel gevallen is het zelfs verplicht om uw bedrijfspand te laten taxeren. Meer informatie over de taxatie van een bedrijfspand.

Informatie over verschotten

Bij het taxeren van een huis kan het gebeuren dat de taxateur extra kosten maakt. Deze extra kosten worden ook wel verschotten genoemd. Deze extra kosten worden gemaakt doordat de taxateur het kadaster moet raadplegen en informatie moet opvragen bij de gemeente om te onderzoeken of er externe factoren zijn die de waarde van uw huis kunnen beïnvloeden. Meer informatie over de verschotten.

Informatie over keurmerken taxatie

Er zijn verschillende Taxatie Keurmerken. Meer informatie over de keurmerken.

Taxatie begrippen

Taxatie begrippen klinken soms heel moeilijk, maar wij hebben voor u een overzicht van de begrippen met een duidelijke uitleg. Meer informatie over de begrippen.

Zijn de begrippen nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op voor meer taxatie informatie.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*
    Enter OTP: