Taxatie Bedrijfspand

Voor het maken van een kloppende balans van uw bedrijf is het essentieel om te weten wat de waarde van uw bedrijfspand is. Het rapport ‘Taxatie Bedrijfspand’ is in vele gevallen noodzakelijk of verstandig. In veel gevallen is het zelfs verplicht om uw bedrijfspand te laten taxeren. In de onderstaande gevallen is het handig om een taxatie van uw bedrijfspand te hebben:

 • Aan- of verkoop van uw bedrijfspand
 • Familiaire of fiscale overdracht
 • Het doen van belastingaangifte
 • Het nemen van beleggingsbeslissingen
 • Bezwaarprocedure tegen de WOZ beschikking (WOZ taxatie)
 • Afsluiten van verzekering voor de opstal van uw bedrijfspand
 • Financiële rapportage (verplicht periodiek vastleggen van de actuele waarde van uw bedrijfspand)
 • Bij beslissingen om te investeren of te financieren

Als ondernemer kunt u verschillende soorten taxaties laten uitvoeren in verband met uw bedrijfspand:

Taxatie t.b.v. aankoopbeslissingen

Dit is een taxatie voor wanneer u een bedrijfspand, kantoor of winkel gaat kopen. Doormiddel van deze taxatie kunt u beter beslissen of het bedrijfspand voldoet aan uw verwachtingen wat betreft prijs en kwaliteit.

Taxatie t.b.v. de Belastingdienst

Door middel van deze taxatie heeft u een helder beeld op wat uw bedrijfspand waard is. Hierdoor kunt u makkelijker een correcte belastingaangifte over uw onroerend goed invullen. Naast het feit dat het voor uw eigen inzicht fijn is voorkomt u hiermee ook naheffingen van de belasting.

Taxatie t.b.v. financieringen

Een taxatie die elke ondernemer nodig heeft wanner hij een nieuw pand wil kopen of een verbouwing wil doen. Deze taxatie zorgt ervoor dat de financiering rond kan komen doordat het garandeert dat het desbetreffende pand een bepaalde waarde vertegenwoordigd.

Taxatie t.b.v. verkoopbeslissingen

Deze taxatie is speciaal voor als u uw bedrijfspand wil verkopen. Door de onafhankelijke gegevens uit het taxatierapport kunt u beter bepalen wat u voor uw bedrijfspand moet vragen.

Balanswaardebepaling

Door het opstellen van een balans weet u wat de waarde van uw bedrijf is op een bepaald moment. Hierdoor kunt u uw bedrijfskapitaal beter vaststellen.

Wanneer u een bedrijfspand huurt kunt u bij Taxatie Den Haag en huurprijs advies laten uitvoeren.

Minnelijke waarderingen

Dit is een taxatie van een bedrijfspand in verband met de aangifte voor het Recht van Successie na het overlijden van een gerechtigde. Dit is een taxatie die wordt aangevraagd door erfgenamen en wordt uitgevoerd door een taxateur in samenwerking met een taxateur van de Belastingdienst.

Vaststellingsovereenkomst Belastingdienst

Bij de belastingdienst kunt u een vaststellingsovereenkomst aanvragen. Dit is een taxatie van een bedrijfspand die wordt uitgevoerd door een taxateur in samenwerking met een taxateur van de Belastingdienst. Tijdens zo’n vaststellingsovereenkomst bepalen de taxateurs naast de waarde ook het vermogen van de onderneming/ondernemer en de inbreng- of ontrekkingswaarde bij een onderneming.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*
  Enter OTP: